120 g häid muredaid küpsiseid
50 g toasooja pehmet võid
3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid
Kate:500 g toorjuustu
400 g purk Nutella šokolaadi-pähklikreemi
Peale:5 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid
mõned terved pähklid kaunistuseks
Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised köögikombainis jämedakoeliseks puruks. Lisa või ja 3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid. Töötle ühtlaseks.
Suru saadud küpsisepurusegu ühtlase kihina koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Sega mikseri abil toorjuust ja Nutella ühtlaseks. Kalla jahutatud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks. Puista peale ülejäänud sarapuupähklipuru.
Pane kook vähemalt 6 tunniks külmkappi, soovitatavalt üleöö. Serveeri külmkapikülmalt, kaunistuseks mõned terved pähklid.
Idee: Kidspot.com.au, retsepti tuunis ja pildi tegi Martiina.
Päris hea kook, niipalju märkuseks, et kook peab olema kindlasti kauem kui 4h. külmas, muidu on liiga magus :)
Maitsev! Rammus, paras väike tükk süüa! Meie perele meeldis ja teen teinekordki.
Küsimus: retseptis on kirjas, et toorjuust ja Nutella tuleb segada tuhkrsuhkruga. Koostisosade hulgas pole seda aga märgitud. Originaalretsepti järgi oleksin pidanud lisama 80 grammi tuhksuhkrut, mis tundus kuidagi üleliigne. Kas see on lihtsalt tõlkimisel tehtud näpuviga või peaks tingimata suhkrut lisama?
Tiina, aitäh tähelepanu juhtimast. Me jätsime enda retseptist suhkru välja, kuna see tundus meilegi üleliigne ning kook õnnestus ilma selleta ka hästi! (pildil olev kook on ilma suhkruta tehtud). Muudame kirjelduse õigeks, aitäh veelkord!
Nutella toorjuustukook
Küpsetamata Nutella-toorjuustukook, mille valmistamiseks on vaja hoopis külmkappi :)