Nutella toorjuustukook

Küpsetamata Nutella-toorjuustukook, mille valmistamiseks on vaja hoopis külmkappi :)

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit + 4 tundi külmas
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

120 g häid muredaid küpsiseid

50 g toasooja pehmet võid

3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid

Kate:

500 g toorjuustu

400 g purk Nutella šokolaadi-pähklikreemi

Peale:

5 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid

mõned terved pähklid kaunistuseks

Valmistamine

Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. 

Purusta küpsised köögikombainis jämedakoeliseks puruks. Lisa või ja 3 sl hakitud röstitud sarapuupähkleid. Töötle ühtlaseks. 

Suru saadud küpsisepurusegu ühtlase kihina koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele. 

Sega mikseri abil toorjuust ja Nutella ühtlaseks. Kalla jahutatud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks. Puista peale ülejäänud sarapuupähklipuru.

Pane kook vähemalt 6 tunniks külmkappi, soovitatavalt üleöö. Serveeri külmkapikülmalt, kaunistuseks mõned terved pähklid. 

Idee: Kidspot.com.au, retsepti tuunis ja pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Miku
postitatud 19.01.2015 11:52

Päris hea kook, niipalju märkuseks, et kook peab olema kindlasti kauem kui 4h. külmas, muidu on liiga magus :)

Martiina
postitatud 03.07.2016 22:01

Maitsev! Rammus, paras väike tükk süüa! Meie perele meeldis ja teen teinekordki.

Tiina
postitatud 04.11.2016 22:55

Küsimus: retseptis on kirjas, et toorjuust ja Nutella tuleb segada tuhkrsuhkruga. Koostisosade hulgas pole seda aga märgitud. Originaalretsepti järgi oleksin pidanud lisama 80 grammi tuhksuhkrut, mis tundus kuidagi üleliigne. Kas see on lihtsalt tõlkimisel tehtud näpuviga või peaks tingimata suhkrut lisama?

Martiina
posted on 05.11.2016 15:02

Tiina, aitäh tähelepanu juhtimast. Me jätsime enda retseptist suhkru välja, kuna see tundus meilegi üleliigne ning kook õnnestus ilma selleta ka hästi! (pildil olev kook on ilma suhkruta tehtud). Muudame kirjelduse õigeks, aitäh veelkord!