Tahiini seesamipasta lisamine teeb selle hernepasta hummuse-laadseks. Mõnus röstitud saia peal! PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.
Tahiini seesamipasta lisamine teeb selle hernepasta hummuse-laadseks. Mõnus röstitud saia peal!
PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.
150 g värskeid või külmutatud herneid (nt Härmavili rohelised herned)
2 sl tahiini seesamipastat
1 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Kui kasutad külmutatud herneid, siis kasta need hetkeks keeva vette, siis loputa külma vee all ja nõruta hoolega.
Pane herned, tahiini, oliiviõli, meresool ja pipar köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks.
Serveeri pitakrõpsude, köögiviljakangide või röstitud saiaviilu peal.
Pildi tegi Juta Kübarsepp ja retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. augustinumbris.
Sellel küll maitset pole!
Katrin, kas Sa soola-pipart ikka lisasid? Hernes+tahiini on väga meeldiv kooslus ja soola-pipraga maitsestades saab täitsa mõnusa dipikastme! :)
Roheline hernepasteet
Tahiini seesamipasta lisamine teeb selle hernepasta hummuse-laadseks. Mõnus röstitud saia peal!
PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.