Roheline hernepasteet

Tahiini seesamipasta lisamine teeb selle hernepasta hummuse-laadseks. Mõnus röstitud saia peal! 

PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g värskeid või külmutatud herneid (nt Härmavili rohelised herned)

2 sl tahiini seesamipastat

1 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud herneid, siis kasta need hetkeks keeva vette, siis loputa külma vee all ja nõruta hoolega.

Pane herned, tahiini, oliiviõli, meresool ja pipar köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. 

Serveeri pitakrõpsude, köögiviljakangide või röstitud saiaviilu peal. 

Kasutatud tooted:

Pildi tegi Juta Kübarsepp ja retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. augustinumbris. 

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 11.03.2018 16:01

Sellel küll maitset pole!

Pille
postitatud 13.03.2018 23:22

Katrin, kas Sa soola-pipart ikka lisasid? Hernes+tahiini on väga meeldiv kooslus ja soola-pipraga maitsestades saab täitsa mõnusa dipikastme! :)