Õunapirukas Camembert'i ja tüümianiga

Põnev magus-soolane pirukas. Kui oled estragonisõber, võid hoopis seda tüümiani asemel kasutada.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt õuna

3 x 175 g pakk Camembert valgehallitusjuustu

tüümiani

soola ja suhkrut

800 g pakk lehttainast

Valmistamine

Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad neljaks enamvähem võrdseks ristipidseks viiluks. Viiluta juust.

Pane vormi põhja küpsetuspaber, puista sellele pisut suhkrut. Selle peale mõned tüümianioksakesed, siis õunaviilu. Siis hakitud tüümian, õunaviilude vahele aseta juustutükid. 

Kõige peale suru lahti rullitud lehttainas. Lehttainale puista veidi soola-suhkrut.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-30 minutit, kuniks pirukas pealt kenasti kuldpruun. Lase jahtuda.

Pööra vastavas suuruses teise aluse abil ümber. Serveerimiseks võib kasutada allesjäänud tüümianioksakesi. 

Retsept ja foto on Vernanda blogist (vt siit). 

LISA KOMMENTAAR