Eemalda õuntelt südamik ja lõika õunad neljaks enamvähem võrdseks ristipidseks viiluks. Viiluta juust.
Pane vormi põhja küpsetuspaber, puista sellele pisut suhkrut. Selle peale mõned tüümianioksakesed, siis õunaviilu. Siis hakitud tüümian, õunaviilude vahele aseta juustutükid.
Kõige peale suru lahti rullitud lehttainas. Lehttainale puista veidi soola-suhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-30 minutit, kuniks pirukas pealt kenasti kuldpruun. Lase jahtuda.
Pööra vastavas suuruses teise aluse abil ümber. Serveerimiseks võib kasutada allesjäänud tüümianioksakesi.
Õunapirukas Camembert'i ja tüümianiga
Põnev magus-soolane pirukas. Kui oled estragonisõber, võid hoopis seda tüümiani asemel kasutada.