Mõnusalt värskendav ja hapukas rabarbri-sidrunijook.
2 l vett
1 kg punasekoorelist rabarbrit
1 hoolega pestud sidrun
250 g suhkrut (u 3 dl)
mullivett
Tükelda rabarberid ja viiluta sidrun. Pane koos suhkruga kaussi ja vala peale keev kuum vesi. Kata kauss kaanega ja lase ööpäev seista.
Kurna jook läbi sõela. Serveerimisel pikenda mulliveega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga mõnus jäi. Just parajalt hapukas ja parajalt mahe.
Mõnus jook
Mu lapsele see väga maitses, pidi olema sama hea kui limps.
Kas rabarber tuleb koorega tükeldada?
Evelin, loomulikult. Muidu Sa ei saa roosat jooki ju! Koored kurnad ju pärast välja.
Seda võib ainult koortest ka teha, kui on millegipärast põhjust ohjeldamatult rabarbrit koorida ;)
Meie pere vana lemmik, siin pilt aastast 2010:
Soovitasin seda jooki ka täna hommikul ETV Terevisiooni saates:
Kaua limonaadi võib säilitada?
Kuna see on põhimõtteliselt toorsiirup, siis see üle paari päeva ei säili.
Rabarbrilimonaad
Mõnusalt värskendav ja hapukas rabarbri-sidrunijook.