Rabarbrilimonaad

Mõnusalt värskendav ja hapukas rabarbri-sidrunijook.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

1 kg punasekoorelist rabarbrit

1 hoolega pestud sidrun

250 g suhkrut (u 3 dl)

Serveerimiseks:

mullivett

Valmistamine

Tükelda rabarberid ja viiluta sidrun. Pane koos suhkruga kaussi ja vala peale keev kuum vesi. Kata kauss kaanega ja lase ööpäev seista.

Kurna jook läbi sõela. Serveerimisel pikenda mulliveega.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 16.05.2010 19:48

Väga mõnus jäi. Just parajalt hapukas ja parajalt mahe.

Hexy
postitatud 02.07.2010 16:11

Mõnus jook

Hexy
postitatud 24.05.2013 23:44

Mu lapsele see väga maitses, pidi olema sama hea kui limps.

evelin
postitatud 21.06.2014 18:32

Kas rabarber tuleb koorega tükeldada?

Pille
postitatud 22.06.2014 09:12

Evelin, loomulikult. Muidu Sa ei saa roosat jooki ju! Koored kurnad ju pärast välja.

Ilsu
postitatud 06.01.2015 14:56

Seda võib ainult koortest ka teha, kui on millegipärast põhjust ohjeldamatult rabarbrit koorida ;)

Pille
postitatud 02.05.2025 10:35

Meie pere vana lemmik, siin pilt aastast 2010:

Pille
postitatud 07.05.2025 12:15

Soovitasin seda jooki ka täna hommikul ETV Terevisiooni saates:

K
postitatud 10.06.2025 11:28

Kaua limonaadi võib säilitada?

Pille
postitatud 12.06.2025 10:01

Kuna see on põhimõtteliselt toorsiirup, siis see üle paari päeva ei säili.