Maasikamoos rabarbriga

Tavalise suhkruga maasika-rabarbrimoos.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rabarbrit

0.5 dl vett

500 g maasikaid

750 g suhkrut

Valmistamine

Pese rabarbrid ja lõika õhukesteks viiludeks. Loputa ja puhasta maasikad. Pane rabarbrid koos veega potti ja kuumuta nõrgal tulel kaanega potis 5-10 minutit.

Lisa tükeldatud maasikad ja suhkur. Kuumuta veel 5-10 minutit.

Tõsta pott tulelt, eemalda vaht. Vala kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sule purgid kohe.

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Femina (25/1991). Pildi tegi ZOOZI.

 

LISA KOMMENTAAR

erka
postitatud 30.05.2009 20:49

Kuna köögis hetkel rabarberiuputus, siis katsetan nami-nami retsepte üle ühe. :) Värskeid maasikaid ei olnud, lisasin ühe paki (400 g) sügavkülmutatud marju. Tulemus jahtub hetkel purkides. Tundub päris mõnus pannkoogimoos olevat.

Zoozi
postitatud 01.06.2009 21:40

Oli väga maitsev.

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:31

Päris hea, aga edaspidi kasutaks maasikaid muus moosis.