2 veiselihasteiki (a 175-225 g)
2 kuhjaga sl musta pipra teri
2 sl oliiviõli
1 purustatud küüslauguküüs
150 ml punast veini
Tõsta steigid vähemalt tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema.
Tambi pipraterad uhmris kergelt katki. Suru steikide mõlemad küljed purustatud pipra sisse, nii et steigid oleksid kenasti kaetud.
Sega purustatud küüslauk oliiviõliga.
Võta madal nõu, kuhu 2 steiki kenasti teineteise kõrvale mahuvad. Tõsta pool küüslauguõlist vormi, aseta peale steigid ning tilguta peale ülejäänud küüslauguõli. Kata vorm toidukilega ning lase steikidel paar tundi maitsestuda.
Praadimiseks kasuta paksupõhjalist praepanni. Aja pann hästi-hästi kuumaks. Pane steigid pannile ja prae umbes 1 minut ühelt ja sama kaua teiselt poolt.
Siis alanda kuumust ja prae soovitud küpsusastmeni. Kui soovid "sinist" ehk toorest steiki, siis ära edasi kuumuta. Poolküpse (medium-rare) jaoks küpseta veel 3 minutit, küpse steigi jaoks 4 minutit.
Minut enne küpsetusaja lõppu kalla pannile vein ning lase sel podisedes kokku keeda e. redutseeruda u 2/3 võrra.
Maitsesta soolaga ning serveeri kohe - tõsta steigid taldrikule, kalla punaveinikaste peale. Kõrvale sobib roheline salat ja friikartulid.
Delia Smithi retsept, mugandatud.
Väga maitsev!
Väga maitsev ja väga lihtne teha, eelduseks muidugi korraliku laagerdunud veiselihalõigu olemasolu.
Suurepärane! Kõrvale sobib keedukartul rohelise sibulaga ja kindlasti võiks olla kuivemapoolne punane vein!
Tore, et meeldis, Teet!!
Steak au poivre
Steak au poivre on klassikaline Prantsuse roog, siin lihtsas veinikastmes.