Steak au poivre

Steak au poivre on klassikaline Prantsuse roog, siin lihtsas veinikastmes.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 veiselihasteiki (a 175-225 g)

2 kuhjaga sl musta pipra teri

2 sl oliiviõli

1 purustatud küüslauguküüs

150 ml punast veini

soola

Valmistamine

Tõsta steigid vähemalt tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema.

Tambi pipraterad uhmris kergelt katki. Suru steikide mõlemad küljed purustatud pipra sisse, nii et steigid oleksid kenasti kaetud.

Sega purustatud küüslauk oliiviõliga. 

Võta madal nõu, kuhu 2 steiki kenasti teineteise kõrvale mahuvad. Tõsta pool küüslauguõlist vormi, aseta peale steigid ning tilguta peale ülejäänud küüslauguõli. Kata vorm toidukilega ning lase steikidel paar tundi maitsestuda. 

Praadimiseks kasuta paksupõhjalist praepanni. Aja pann hästi-hästi kuumaks. Pane steigid pannile ja prae umbes 1 minut ühelt ja sama kaua teiselt poolt.

Siis alanda kuumust ja prae soovitud küpsusastmeni. Kui soovid "sinist" ehk toorest steiki, siis ära edasi kuumuta. Poolküpse (medium-rare) jaoks küpseta veel 3 minutit, küpse steigi jaoks 4 minutit. 

Minut enne küpsetusaja lõppu kalla pannile vein ning lase sel podisedes kokku keeda e. redutseeruda u 2/3 võrra. 

Maitsesta soolaga ning serveeri kohe - tõsta steigid taldrikule, kalla punaveinikaste peale. Kõrvale sobib roheline salat ja friikartulid

Loe veel:

Delia Smithi retsept, mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 05.12.2016 21:23

Väga maitsev!

Pille
postitatud 08.12.2017 09:19

Väga maitsev ja väga lihtne teha, eelduseks muidugi korraliku laagerdunud veiselihalõigu olemasolu.

Teet
postitatud 19.08.2018 19:07

Suurepärane! Kõrvale sobib keedukartul rohelise sibulaga ja kindlasti võiks olla kuivemapoolne punane vein!

Pille
postitatud 19.08.2018 22:44

Tore, et meeldis, Teet!!