Lehtpeet kartuliga

Balkanimaades populaarne viis lehtpeedi serveerimiseks: krompir z blitvo e. blitva s krompirjem . Sobib eriti hästi (valge) kala kõrvale. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks. Pane soolaga maitsestatud vette keema.

Samal ajal pese lehtpeedid hoolikalt, lõika u 1 cm ribadeks. Paar minutit enne kartulite valmimist lisa potti lehtpeediribad. Keeda, kuni kartulid on küpsed.

Nõruta, tambi veidi katki. Nüüd on kaks varianti:

  1. sega lihtsalt hakitud küüslauku ja oliiviõli juurde. 
  2. kuumuta küüsaluk oliiviõlis, lisa nõrutatud kartuli-lehtpeedisegu ning prae kergelt läbi.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 04.07.2013 20:00

Meile väga maitses, teeme veel:) Kasutasin seda teist varianti.