Pomodoro e mozzarella

Lihtne pastaroog - makaronid tomatikastme ja mozzarella juustuga. Kui soovid, võid kastmele lisada ka veidi tšillit (kas värsket või tšillihelbeid); samuti võivad juustusõbrad roale puistata veidi parmesani. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

3-4 küüslauguküünt

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 tl kuivatatud punet

korralik näputäis suhkrut

soola ja musta pipart

200 g mozzarella juustu

350 g fusilli't või penne't

värsket basiilikut

Valmistamine

Kuumuta suures potis õli. Lisa hakitud küüslauk, prae kergelt läbi (ÄRA PRUUNISTA!). Lisa tomatipüree, tomatid*, pune, sool-pipar ja suhkur. Lase keema tõusta ja hauta 10 minutit, kuni kaste pakseneb.

Samal ajal keeda makaronid rohkes soolases vees peaaegu pehmeks (al dente). Nõruta.

Sega makaronid tomatikastme hulka, sega juurde mozzarellajuustukuubikud. Puista peale veidi basiilikulehti.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 17.03.2009 07:17

Täitsa OK pasta olin, lisasin ka pisut küüslauku ja tšillit.

Dee
postitatud 27.09.2010 21:49

Kiire ja maitsev õhtusöök. :) Ka mina soovitaksin lisada hakitud küüslauku ja veidi tšillihelbeid.

Martiina
postitatud 07.04.2017 18:07

Isver, kui hea pastaroog!

Hexy
postitatud 10.11.2018 21:18

Väga maitsev. Kasutasin Basiilikuga tomatipastat ;)