Jambon-beurre

Klassikaline Pariisi singivõileib. Väidetavalt söövad prantslased aastas 830 miljonit jambon-beurre't aastas ehk u 2,2 miljonit päevas. Pea kolmveerand (72%) kõikidest baguette'i-võileibadest (sandwiches baguette) on jambon-beurre'd :)

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väike demi-baguette (a 125 g) või 1/2 baguette'i (u 250 g)

2 sl head prantsuse võid

5-6 viilu kergelt suitsutatud sealihasinki või keedusinki (nt jambon de pays)

Valmistamine

Lõika baguette pikuti pooleks. 

Määri mõlemale baguette'i poolele võid. Kata alumine baguette'i pool singiviiludega ja tõsta peale pealmine baguette. Serveeri kohe või hoia serveerimiseni külmkapis. 

Kõrvale võid pakkuda kornišone või sinepit, aga võileiva vahele läheb vaid või ja sink!

LISA KOMMENTAAR