Norra kartulileib

Kuulus norralaste 'lefse' ehk õhuke kartulileib, mis küpsetatakse pannil.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmise suurusega kartulit

6 dl rukkijahu

2 dl nisujahu

1.5 dl vett

1 tl soola

Valmistamine

Riivi kooritud kartulid jämedal riivil. Lisa vesi, sool ja jahu. Sega tainas hästi läbi ja jäta terveks ööks külmikusse seisma.

Järgmisel päeval rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika kohvitassi abil ketasteks.

Küpseta keskmisel kuumusel 6 minutit, keera kahvliga teine külg ja küpseta veel sama kaua.

Paku soojalt koos võiga.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Postimees 2.8.1997 (Norrapärane kartulileib)

LISA KOMMENTAAR