Praetud ümarmudil

Ahvenaliste seltsi kuuluv ümarmudil on Eesti vetes võõrliik, keda võiks ja peaks rohkem söögilaual pakkuma. Maitsev, valge lihaga kala. 

Loe ümarmudila kohta Nami-Nami kokandussõnastikust lähemalt. 

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

värskeid ümarmudilaid

paneerimiseks nisujahu või maisimannat või rukkijahu

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Puhasta*, pese ja kuivata mudilarümbad. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta mudilad korralikult jahusse. 

Prae ümarmudilad kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Mina eemaldasin esmalt ümarmudilatelt pea ja sisikonna (sisselõike tegin n-ö kuklast, siis tuli sisikond sama lõikega välja); seejärel kaapisin soomused maha (mitte küll väga põhjalikult, sest ma kalanahka enamasti ei söö). 
  • Nisuvaba versiooni jaoks paneeri kalu rukkijahus või maisimannas.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks paneeri kalu maisimannas 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.06.2013 15:23

Eks need ümarmudilad sellised veidike inetud punnpõsed ole, aga maitselt väga mõnusad. Kindlasti teen teinekordki, kui kohalik kalur kala annab :)

Marion R.
postitatud 11.07.2023 15:19

Maitse on hea, aga need luud! Nagu ma olen aru saanud, siis võõrliik - seega tuleb süüa, palju jaksab.