Puhasta*, pese ja kuivata mudilarümbad. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta mudilad korralikult jahusse.
Prae ümarmudilad kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga.
Nipid ja soovitused:
Mina eemaldasin esmalt ümarmudilatelt pea ja sisikonna (sisselõike tegin n-ö kuklast, siis tuli sisikond sama lõikega välja); seejärel kaapisin soomused maha (mitte küll väga põhjalikult, sest ma kalanahka enamasti ei söö).
Nisuvaba versiooni jaoks paneeri kalu rukkijahus või maisimannas.
Gluteenivaba versiooni jaoks paneeri kalu maisimannas
Praetud ümarmudil
Ahvenaliste seltsi kuuluv ümarmudil on Eesti vetes võõrliik, keda võiks ja peaks rohkem söögilaual pakkuma. Maitsev, valge lihaga kala.
Loe ümarmudila kohta Nami-Nami kokandussõnastikust lähemalt.