Kukeseenemaitsega ahjusparglid krõbeda saiapuruga

Idee lisada kukeseenejahu riivsaiapurule on Lusika saatejuhilt Ingrem Raidjõelt, rooga tegi saates Nami-Nami perenaine Pille Petersoo :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

16 rohelist sparglivart

100 g Gruusia leiva või ciabattat vm nisuleiba

60 g toasooja pehmet võid

3 sl Taarapõllu kukeseenejahu

1 hakitud küüslauguküüs

soola ja musta pipart

2 sl riivitud Parmesani juustu

Valmistamine

Näpi ciabatta või Gruusia leiva sisu ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus kergelt krõbedaks.

Sega toasoe või kukeseenejahu, hakitud küüslaugu, soola ja pipraga. Murra sparglitelt ära tugev varreosa ja koori alumine osa soovi korral. Pane sparglid ahjuplaadile ja määri neile kukeseenevõi. Küpseta 200-kraadises ahjus 8 minutit.

Seerjärel raputa peale ka krõbe saiapuru ja riivitud parmesan, küpseta veel 8 minutit.

Foto: Kristjan Lepp. Seda rooga tegin aprillis 2013 eetris olnud saates Lusikas (Kanal2, saatejuht Ingrem Raidjõe). 

LISA KOMMENTAAR