Taanis süüakse selliseid väikeseid piklikke saiakesi toidu kõrvale. Saiakesed sobivad ka laktoositundlikele ja veganitele, sest ei sisalda piima ega võid.
Kui kasutad värsket pärmi, siis lahusta see käesoojas vees. Lisa sool, õli ja enamus jahust ning sõtku tainas hästi läbi.
Kui kasutad kuivpärmi, siis sega kausis jahu, sool ja kuivpärm, lisa vesi ja õli ning sõtku hoolega läbi.
Vormi tainast kohe 8 väikest piklikku saiabatooni. Kata rätikuga ja lase soojas kohas 20-30 minutit kerkida. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Võta kuklid ahjust välja, lase rätiku all veidi jahtuda.
Soolased batoonid
Taanis süüakse selliseid väikeseid piklikke saiakesi toidu kõrvale. Saiakesed sobivad ka laktoositundlikele ja veganitele, sest ei sisalda piima ega võid.