Soolased batoonid

Taanis süüakse selliseid väikeseid piklikke saiakesi toidu kõrvale. Saiakesed sobivad ka laktoositundlikele ja veganitele, sest ei sisalda piima ega võid.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl käesooja vett

25 g värsket pärmi või 1 pakike kuivpärmi

2 tl soola

3 sl õli

400-450 g nisujahu

Valmistamine

Kui kasutad värsket pärmi, siis lahusta see käesoojas vees. Lisa sool, õli ja enamus jahust ning sõtku tainas hästi läbi.

Kui kasutad kuivpärmi, siis sega kausis jahu, sool ja kuivpärm, lisa vesi ja õli ning sõtku hoolega läbi.

Vormi tainast kohe 8 väikest piklikku saiabatooni. Kata rätikuga ja lase soojas kohas 20-30 minutit kerkida. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Võta kuklid ahjust välja, lase rätiku all veidi jahtuda.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 21.03.2010 22:58

Hea, et mõned pärmitaignaküpsetised ka ilma piimata on :) Batoonid tulevad väga mõnusad, hea supi kõrvale süüa. Kiidan :)

Kärt
postitatud 18.10.2010 20:23

Mina ka kiidan, teen kõiki väikeseid kukleid selle retsepti järgi, erinevate variatsioonidega.