Näkileib köömnetega

Need Rootsi näkileivad sisaldavad rukkijahu, täisteranisu ja tavalist nisujahu.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima

3 sl Dansukkeri heledat siirupit

1 tl soola

1 tl jahvatatud köömneid

25 g presspärmi

3 dl jämeda jahvatusega rukkijahu

7 dl täisteranisujahu

u 2 dl nisujahu

Valmistamine

Kuumuta piim, siirup, sool ja köömned käesoojaks (37°C).

Murenda pärm kaussi, kalla peale käesoe vedelik ja sega, kuni pärm on sulanud. Sõtku juurde jahu, kuni saad vetruva taina. Lase kaetult tund aega kerkida. 

Kuumuta ahi 200°C.

Kummuta tainas jahusele lauale, jaota 20 tükiks ja rulli need õhukesteks ketasteks. Tee peale muster (kas spetsiaalse kruskavel-riistaga või näiteks kahvliga). Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 10-15 minutit. Hoia silma peal, et need ära ei kõrbeks. 

Lase metallrestil jahtuda.

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR