Ahjus küpsetatud kanafilee fetaga

Mõnus fetaga kanaroog, mis koonseb vaid kolmest komponendist (ja maitseainetest).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kanafileed (2 suuremat)

100 g fetajuustu

2 dl 20% või 30% hapukoort

näputäis kuivatatud punet soovi korral

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kõika kanafileed kaheks ja tambi nt tainarulliga õhemaks. Maitsesta pipra ja vähese soolaga, seejärel laota kanatükid võiga määritud ahjuvormi.

Murenda feta juust peeneks ja sega hapukoorega (soovi korral lisa veidi punet). Tõsta segu kanafileedele.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kana on läbi küpsenud.

Serveeri küpsetatud kartulite ja köögiviljadega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui tegu on väga näljaste sööjatega, siis võta lihtsalt 4 keskmist kanafileed ja tambi need õhemaks. Küpsetamisaeg pikeneb siis kuni 40 minutini.
  • Kasuta kindlasti rasvasemat hapukoort - väherasvane võib küpsedes kergesti tükki või vesiseks minna. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

kata
postitatud 09.04.2009 16:43

Maitsev roog, mida on ääretult lihtne valmistada. Feta- ja hapukooresegu annab kanafileele mõnusalt värske, ent samas ka veidi pikantse maitse. Soovitan!

K
postitatud 14.12.2009 00:56

ma lisasin kana peale veel šampinjoni- ja parikaviilud ning katsin siis kõik feta ja hapukoore seguga. imehea!

Riina T @ FB
postitatud 10.03.2013 09:31

Tehtud! :) Suurepärane tulemus ja nii lihtne teha!

Kea
postitatud 16.03.2013 20:32

Lihtne teha, kiirelt valmiv ning väga maitsev!

Marje
postitatud 17.09.2015 15:48

väga lihne ja supper

Kati
postitatud 01.10.2016 17:20

Väga maitsev!</br> Tegin suurte kanafileedega ja küpsetasin enne feta lisamist kana ahjus, kartes, et äkki ei küpse ära.</br>

K
postitatud 06.04.2017 18:43

Kas ahjuvormi pidigi väga palju vedelikku tekkima? Umbes cm jagu vedelikku tekkis vormi. Ilmselt voolas fileest vedelik välja?

Pille
postitatud 06.04.2017 19:04

K, ma ei mäleta, et oleks mingit suurt vedelikku tekkinud. Millist hapukoort Sa kasutasid? Väherasvane hapukoor ei kannata hästi kuumutamist, see võis ka põhjuseks olla. Panin selle täpsustuse ka retsepti sisse.

Indrek
postitatud 18.12.2018 20:43

Kanafileesse süstitakse mõnes toredas tehases peenikeste nõeltega vett.

Pille
postitatud 24.08.2023 16:40

Minu 2008. aastal tehtud pilt ka:

Kybarsepp
postitatud 24.08.2023 18:31

Lihtne ja hea!