600 g kanafileed (2 suuremat)
100 g fetajuustu
2 dl 20% või 30% hapukoort
näputäis kuivatatud punet soovi korral
soola ja musta pipart
Kõika kanafileed kaheks ja tambi nt tainarulliga õhemaks. Maitsesta pipra ja vähese soolaga, seejärel laota kanatükid võiga määritud ahjuvormi.
Murenda feta juust peeneks ja sega hapukoorega (soovi korral lisa veidi punet). Tõsta segu kanafileedele.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kana on läbi küpsenud.
Serveeri küpsetatud kartulite ja köögiviljadega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsev roog, mida on ääretult lihtne valmistada. Feta- ja hapukooresegu annab kanafileele mõnusalt värske, ent samas ka veidi pikantse maitse. Soovitan!
ma lisasin kana peale veel šampinjoni- ja parikaviilud ning katsin siis kõik feta ja hapukoore seguga. imehea!
Tehtud! :) Suurepärane tulemus ja nii lihtne teha!
Lihtne teha, kiirelt valmiv ning väga maitsev!
väga lihne ja supper
Väga maitsev!</br> Tegin suurte kanafileedega ja küpsetasin enne feta lisamist kana ahjus, kartes, et äkki ei küpse ära.</br>
Kas ahjuvormi pidigi väga palju vedelikku tekkima? Umbes cm jagu vedelikku tekkis vormi. Ilmselt voolas fileest vedelik välja?
K, ma ei mäleta, et oleks mingit suurt vedelikku tekkinud. Millist hapukoort Sa kasutasid? Väherasvane hapukoor ei kannata hästi kuumutamist, see võis ka põhjuseks olla. Panin selle täpsustuse ka retsepti sisse.
Kanafileesse süstitakse mõnes toredas tehases peenikeste nõeltega vett.
Minu 2008. aastal tehtud pilt ka:
Lihtne ja hea!
Ahjus küpsetatud kanafilee fetaga
Mõnus fetaga kanaroog, mis koonseb vaid kolmest komponendist (ja maitseainetest).