Küüslaugu-ürdivõie röstisaiaga

Krõbedad suupistesaiad küüslaugu-ürdivõidega.

Kogus
15-20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk sai

oliiviõli

Ürdivõi:

2 tervet küüslaugumugulat

1 sl oliiviõli

200 g pehmet võid

4 tüümianioksa

Valmistamine

Koori küüslaugud, eralda küüned. Pane puhastatud küüslauguküüned fooliumiga vooderdatud ahjuvormi ja nirista peale õli. Keera foolium peale kokku ning küpseta 150-kraadises ahjus, kuni küüslauk on pehme.

Tambi küpsetatud küüslauguküüned pehmeks ning sega pehme või ja tüümianiga. Vahusta saadud segu õhuliseks.

Lõika saiast parajad viilud, laota küpsetusplaadile ja määri oliiviõliga. Rösti 225-kraadises ahjus kuldseks.

Serveeri kuumalt koos küüslaugu-tüümianivõiga.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (september 1999). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 31.08.2010 08:16

Mahe võie.

Üllekas
postitatud 03.10.2010 09:34

Maitselt mahe. Ahju küüslauk on nii leebe maitsega, et ka võile mingit vinget küüslauku küll juurde ei saa.

Pille
postitatud 14.07.2024 10:09

Ülleka pilt ka: