Koorekastmes hautatud porru sobib hästi näiteks lambaliha kõrvale, ent võid seda ka lihtsalt koos keedetud kartulitega serveerida.
3-4 väiksemat või 2 suurt porrut
50 g võid
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
1 sl hakitud värsket estragoni või tüümiani
veidi sidrunimahla
Loputa porrud ja lõika sobiva suurusega juppideks. Kuumuta porrud pannil või laias potis võis kergelt läbi, kuni need on kergelt kuldsed.
Kalla juurde rõõsk koor ning maitsesta roog soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta porrusid tasasel tulel 5-7 minutit.
Maitsesta estragoni ja sidrunimahlaga. Kui Sul estragoni pole, sobivad ka tüümian või hoopis küüslauk - viimane tuleks lisada pannile koos porruga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Porrud koorekastmes ehk stoovitud porrulauk
Koorekastmes hautatud porru sobib hästi näiteks lambaliha kõrvale, ent võid seda ka lihtsalt koos keedetud kartulitega serveerida.