Punase kapsa salat kadakamarjadega

Väga mõnus salat punasest peakapsast. Kadakamarjad annavad roale väga omapärase meki! Algretseptis oli maitseks lisatud likööri "Vana Tallinn", minul õnnestus proovida meega varianti. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega punane kapsas

1 dl jõhvikaid või pohli

3-4 sl kadakamarju

1 sl külmpressitud oliiviõli

soola

mett või Vana Tallinna likööri

sidrunmelissi lehti või riivitud sidrunikoort

Valmistamine

Lõika kapsapea neljaks, seejärel peenikesteks ribadeks. Pane kapsaribad suuremasse kaussi, tambi kergelt läbi, kuni hakkab eralduma mahla.

Sega juurde tambitud pohlad/jõhvikad, uhmris peenestatud kadakamarjad, oliiviõli, sool ja mesi või liköör. Sega salat korralikult läbi ja pane paariks tunniks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist sega salat uuesti läbi, puista peale veidi hakitud sidrunmelissi või riivitud sidrunikoort. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta mee asemel likööri või suhkrut. 

Loe veel:

Toivo Niibergi retsept ilmus Maalehes detsembris 2012 ("Punaseid salateid jõululauale"). 

LISA KOMMENTAAR