Kõrvitsahummus harissaga

Harissa tšillipastaga maitsestatud kõrvitsa-kikerhernepasta sobib hästi krõbeleibade või lavaši dippimiseks. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g muskaatkõrvitsat

3 küüslauguküünt

1 dl vett

2 sl oliiviõli

3 sl tahiini seesamipastat

1 sl harissa tšillipastat + veel veidi serveerimiseks

400 g purk konservitud kikerherneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini. 

Koori muskaatkõrvits ja lõika viljaliha 2 cm kuubikuteks. Pane kõrvitsakuubikud koos koorimata küüslauguküüntega ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning lisa pool klaasi vett. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni muskaatkõrvits on täitsa pehme. Lase jahtuda.

Pane jahtunud kõrvitsatükid köögikombaini. Lisa koorest väljapressitud küüslauk ning ülejäänud ained (oliiviõli, harissa, tahini, loputatud ja nõrutatud kikerherned). Maitsesta soolaga ning töötle ühtlaseks pastaks. 

Pane hummus kaussi. Nirista peale veidi harissat ning serveeri. 

Loe veel:

Allikas: Briti ajakiri BBC Good Food, January 2013 (Butternut & harissa houmous). Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 07.02.2013 16:20

tehtud ja ülimalt maitsev sai ,ning see värv imeline!