Kaerahelbepaneeringus kala

Šotlased paneerivad kaerahelvestes või -jahus eelkõige heeringat. Ent kuna värsket heeringat liigub meie poe- ja turulettidel kahjuks haruharva, siis kasutame sama meetodit hoopis lõhe ja forelli valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-600 g forelli- või lõhefileed

4 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

paneerimiseks kiirkaerahelbeid või jämeda jahvatusega kaerajahu

praadimiseks õli

Valmistamine

Maitsesta kalatükid soola-pipraga ning määri mõlemalt poolt kergelt sinepiga kokku. Kasta kalatükid kaerahelvestesse.

Kuumuta pannil õli mõõdukal kuumusel. Prae kala mõlemalt poolt kuldseks - umbes 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt

Serveeri nt aurutatud spinati, hautatud lehtkapsa või keedetud roheliste hernestega. Kui soovid kastet, siis maitsesta väherasvane hapukoor sinepi, soola-pipra ja hakitud murulauguga.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR