Šotlased paneerivad kaerahelvestes või -jahus eelkõige heeringat. Ent kuna värsket heeringat liigub meie poe- ja turulettidel kahjuks haruharva, siis kasutame sama meetodit hoopis lõhe ja forelli valmistamiseks.
Maitsesta kalatükid soola-pipraga ning määri mõlemalt poolt kergelt sinepiga kokku. Kasta kalatükid kaerahelvestesse.
Kuumuta pannil õli mõõdukal kuumusel. Prae kala mõlemalt poolt kuldseks - umbes 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt
Serveeri nt aurutatud spinati, hautatud lehtkapsa või keedetud roheliste hernestega. Kui soovid kastet, siis maitsesta väherasvane hapukoor sinepi, soola-pipra ja hakitud murulauguga.
Kaerahelbepaneeringus kala
Šotlased paneerivad kaerahelvestes või -jahus eelkõige heeringat. Ent kuna värsket heeringat liigub meie poe- ja turulettidel kahjuks haruharva, siis kasutame sama meetodit hoopis lõhe ja forelli valmistamiseks.