Piprasteik Worcesteri kastmega

Briti koka Marco Pierre White'i idee põhjal valmistatud veiselõik piprase koorekastmega ehk steak au poivre, aga mugandatud.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x 200 g veise välisfileelõiku

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

Kaste:

5 sl Worcesteri kastet (0,75 dl)

1 dl 35% rõõska koort

pool Knorri kanapuljongikuubikut

10-20 rohelist pipratera

Valmistamine

Steigid: Kuumuta suur paksupõhjaline praepann hästi tuliseks. Maitsesta lihalõigud soola-pipraga. Pane pannile veidi õli. Aseta lihalõigud pannile ja prae umbes 2 minutit, siis pööra ringi ja küpseta veel 2 minutit (medium-rare).

Võta lihalõigud pannilt ja soojale pane taldrikule ootama.

Kaste: kalla Worcesteri kaste pannile, keeda tugeval kuumusel kokku ehk redutseeri poole võrra. Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni. (Soovi korral lisa pool kanapuljongikuubikut). Lase kastmel podiseda ja veidi pakseneda, siis lisa pipraterad.

Pane lihalõigud uuesti pannile, kuumuta läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Küpsetamise kestus sõltub sellest, kas kasutad tavalise või lihaveise liha, milline lihatükk on (lõik, paksus jne). Loe siit, miks eelistada kuivlaagerdatud veiseliha
  • Marco Pierre White'i retsept on ühtlasi Knorri reklaamretsept - algretseptis hõõruti pool puljongikuubikust oliiviõliga pastaks ja määriti soola-pipra asemel lihalõikudele. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.04.2013 18:32

Ma olen mitu korda teinud, peamiselt lihaveise minutipihvidest või antrekoodist. Mõnusalt lihtne.