Praetud lõhe sidrunivõi ja purustatud kartulitega

Lihtne roog varajaste kartulitega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Purustatud kartulid:

250 g kartulit

1 sl külmpressitud oliiviõli

0.5 sidruni riivitud koor

soola ja musta pipart

peotäis vesikressilehti

Sidrunivõi:

30 g võid

0.5 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Kala:

2 lõhefileelõiku

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Pane kartulid keema ning keeda 15 minutit. Nõruta ja pane kaussi, lisa oliiviõli ja 1/2 sidruni riivitud koor. Suru kartulid kahvliga kergelt katki, siis sega juurde vesikressilehed.
Samal ajal lõika või kuubikuteks, pane kõrvale.
Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, lisa lõhefileed (nahk allpool) ja prae 5 minutit. Siis keera ümber ja prae veel 2 minutit. Tõsta kalafileed kõrvale, pühi pann köögipaberiga kergelt kuivaks.
Pane pann uuesti tulele, seekord madalale kuumusele. Pigista pannile sidrunimahl, siis vispelda ükshaaval juurde võikuubikud. Maitsesta saadud võikaste soola-pipraga.
Tõsta taldrikutele esmalt purustatud kartulid, siis lõhefileed ja tõsta sidrunivõi kõige peale.

Retsept ilmus ajakirjas Waitrose Kitchen, Aprill 2012 (Salmon with lemon butter and crushed potatoes)

LISA KOMMENTAAR