Pane kartulid keema ning keeda 15 minutit. Nõruta ja pane kaussi, lisa oliiviõli ja 1/2 sidruni riivitud koor. Suru kartulid kahvliga kergelt katki, siis sega juurde vesikressilehed.
Samal ajal lõika või kuubikuteks, pane kõrvale.
Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, lisa lõhefileed (nahk allpool) ja prae 5 minutit. Siis keera ümber ja prae veel 2 minutit. Tõsta kalafileed kõrvale, pühi pann köögipaberiga kergelt kuivaks.
Pane pann uuesti tulele, seekord madalale kuumusele. Pigista pannile sidrunimahl, siis vispelda ükshaaval juurde võikuubikud. Maitsesta saadud võikaste soola-pipraga.
Tõsta taldrikutele esmalt purustatud kartulid, siis lõhefileed ja tõsta sidrunivõi kõige peale.
Retsept ilmus ajakirjas Waitrose Kitchen, Aprill 2012 (Salmon with lemon butter and crushed potatoes)
Praetud lõhe sidrunivõi ja purustatud kartulitega
Lihtne roog varajaste kartulitega.