Kui soovid küüslaugumaitselist röstitud spargelkapsast, siis sega oliiviõli hulka 1 sl peenelt hakitud küüslauku.
Aseta äärega ahjuplaat ahju alumisele siinile ning kuumuta ahi 260 C.
Lõika spargelkapsa varreosa ära, eemalda koor Lõika vars esmalt 5 cm juppideks ja seejärel ca 1 cm viiludeks. Lõika seejärel õisikud pikuti pooleks või neljaks, olenevalt suurusest.
Pane brokoliõisikud suurde kaussi, nirista peale (küüslaugu-)õli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning sega uuesti läbi.
Nüüd tuleb tegutseda kiiresti..
Võta kuum küpsetusplaat ahjust välja ning laota maitsestatud spargelkapsaõisikud ahjuplaadile. Pane uuesti ahju ning küpseta 9-11 minutit, kuni õisikud on kenasti küpsenud ja kergelt pruunistunud.
Röstitud spargelkapsas või brokoliini
America's Test Kitchen soovitab enne spargelkapsa ahjupanemist ka ahjupann kuumaks ajada.