Pitsahummus

Ehk siis kikerhernepasta, millele on maitseks lisatud pitsaürte ja tomatit. Sobib nii määrdeks kui ka dippimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl kuivatatud punet

0.5 tl kuivatatud basiilikut

1 kooritud küüslauguküüs

400 g purk konservitud kikerherneid

2 sl seesamipastat

2 sl sidrunimahla

maitse järgi soola

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli väikesel pannil mõõdukal kuumusel. Lisa tomatipasta, pune ja basiilik ning kuumuta segades umbes 2 minutit.

Pane tomatisegu köögikombaini/kannmikserisse. Lisa küüslauk, nõrutatud kikerherned, tahiini, sidrunimahl ja sool. Lisa sorts keedetud vett ning püreesta ühtlaseks ja kreemjaks.

Pitsahummus säilib õhukindlas karbis külmikus kuni nädal aega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirjast "Food Network Magazine" (October 2011). Juuresoleva foto tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 25.07.2012 16:05

Tegin seda eile ja ausalt pidime k6ik s6rmed ka yle limpsima kirjutan blogis sellest ka làhemalt