Kartuli-lõhevorm päikesekuivatatud tomatitega

Mõnus ahjuvorm, mille maitsed (päikesekuivatatud tomatid, basiilik, küüslauk) meenutavad veidi Itaaliat.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kooritud kartuleid

500 g lõhefileed või forellifileed

8 päikesekuivatatud tomatit õlis

2-3 sl tomatimaitselist oliiviõli (purgist)

2-3 küüslauguküünt

peotäis värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.

Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.

Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.

Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.

Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karin A. @ Facebook
postitatud 28.04.2012 20:12

väga maitsev tuli. Läheb kindlasti kordamisele

Liisu
postitatud 04.06.2012 23:38

Kasutasin koorega kartuleid. Väga maitsev ja ka pisipoja sai osa, sõi näppudega:)

Loora
postitatud 01.02.2013 16:41

Maitsev tõesti. Tegin veidi küll teistmoodi, vastavalt kodust leitud asjadele. Kartulid segasin küüslaugupestoga läbi ja panin ahju, lisasin eelnevalt maitseainetega ja vähese sidrunimahlaga segatud kala, kõige lõpuks lisasin küüslaugu. Kõrvale tegin külma kastme - hapukoor, väike tilk sinepit, soola, basiilikut. Superlux!

Kristel
postitatud 02.05.2013 13:58

Üks mu lemmikuid!

Anni Ka @ FB
postitatud 21.03.2014 17:51

See on yks mu lemmikumaid nami retsepte, väga maitsev.

Kaie
postitatud 06.12.2014 09:06

Päris vormiks ma seda ei nimetaks, kuid väga maitsev ahjuroog küll! Panin kala kohe koos päikesekuivatatud tomatitega ahju kuskil 10-ks minutiks, kauem hoides oleks kala kindlasti kuiv jäänud.

Kadi Tikk
postitatud 29.10.2015 22:06

väga hea sai, keele viis alla!

nipitirin
postitatud 03.11.2015 10:22

Väga lihtne ja maitsev roog! Basiiliku asemel panin värsket tilli, sobis suurepäraselt :)

Jana
postitatud 09.02.2016 14:50

Lihtne ja hea :)

Kristel
postitatud 27.04.2016 09:18

Sai just tehtud, väga tore vaheldus! Külalised ka kiitsid.

Karin Juhkam
postitatud 17.11.2016 14:40

Väga isuäratav pilt igatahes :)

Kätlin
postitatud 24.11.2016 14:04

Super! Super! Super! Esimene kalatoit, mida ka minu viiene heameelega sõi. Basiiliku asendasin värske peterselliga, kuna see oli parajasti kapis olemas ja külmaks kastmeks tegin selle, mida siin Loora soovitas: hapukoor, tsipa sinepit, sool - väga hästi sobis antud toidu juurde. Saab väga eduliselt teha ka forelliga :)

Leane
postitatud 18.11.2024 07:41

Natuke modifitseerisin, kiideti heaks, võtame kavva, kui kuskilt soodsa hinnaga kala saab.

Pille
postitatud 18.11.2024 08:14

Tähistasime siin hiljuti pesamuna 12. sünnipäeva ja serveerisin seda. Lõhefilee oli PepeKala käest, nagu ikka. Maitses imehästi!