600 g kooritud kartuleid
500 g lõhefileed või forellifileed
8 päikesekuivatatud tomatit õlis
2-3 sl tomatimaitselist oliiviõli (purgist)
2-3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Koori kartulid, lõika ca 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta vähese soolaga ja nirista peale tomatipurgist 1-2 sl oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.
Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2-3 cm tükkideks.
Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 minutiks ahju.
Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja nirista peale veel veidi tomatimaitselist oliiviõli.
Serveeri kohe. Kõrvale sobib värske salat või nt külm hapukoorekaste.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
väga maitsev tuli. Läheb kindlasti kordamisele
Kasutasin koorega kartuleid. Väga maitsev ja ka pisipoja sai osa, sõi näppudega:)
Maitsev tõesti. Tegin veidi küll teistmoodi, vastavalt kodust leitud asjadele. Kartulid segasin küüslaugupestoga läbi ja panin ahju, lisasin eelnevalt maitseainetega ja vähese sidrunimahlaga segatud kala, kõige lõpuks lisasin küüslaugu. Kõrvale tegin külma kastme - hapukoor, väike tilk sinepit, soola, basiilikut. Superlux!
Üks mu lemmikuid!
See on yks mu lemmikumaid nami retsepte, väga maitsev.
Päris vormiks ma seda ei nimetaks, kuid väga maitsev ahjuroog küll! Panin kala kohe koos päikesekuivatatud tomatitega ahju kuskil 10-ks minutiks, kauem hoides oleks kala kindlasti kuiv jäänud.
väga hea sai, keele viis alla!
Väga lihtne ja maitsev roog! Basiiliku asemel panin värsket tilli, sobis suurepäraselt :)
Lihtne ja hea :)
Sai just tehtud, väga tore vaheldus! Külalised ka kiitsid.
Väga isuäratav pilt igatahes :)
Super! Super! Super! Esimene kalatoit, mida ka minu viiene heameelega sõi. Basiiliku asendasin värske peterselliga, kuna see oli parajasti kapis olemas ja külmaks kastmeks tegin selle, mida siin Loora soovitas: hapukoor, tsipa sinepit, sool - väga hästi sobis antud toidu juurde. Saab väga eduliselt teha ka forelliga :)
Natuke modifitseerisin, kiideti heaks, võtame kavva, kui kuskilt soodsa hinnaga kala saab.
Tähistasime siin hiljuti pesamuna 12. sünnipäeva ja serveerisin seda. Lõhefilee oli PepeKala käest, nagu ikka. Maitses imehästi!
Kartuli-lõhevorm päikesekuivatatud tomatitega
Mõnus ahjuvorm, mille maitsed (päikesekuivatatud tomatid, basiilik, küüslauk) meenutavad veidi Itaaliat.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.