Kana sojaleemes seentega

Hiinapärane lihtne roog. Võimaluse korral kasuta enoki seeni, šiitake seeni ja austerservikuid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.25 dl austrikastet

2 tl seesamiõli

2 purustatud küüslauguküünt

2 tähtaniisi

600 g kanafileed

300 g Aasia seeni - nt

šiitake seeni

enokitake e. enoki seeni

austerservikuid

0.75 dl puljongit

300 g spargelkapsast (õisikuid või nn broccolini't)

Valmistamine

Pane austrikaste, 1 sl seesamiõli, purustatud küüslauk ja tähtaniis kaussi, sega ühtlaseks.

Kuumuta grillpann kõrgel kuumusel.

Lõika kana rinnafileed pikuti pooleks, pintselda austrikastmeseguga. Küpseta grillpannil 3-3 minutit ühelt, siis sama kaua teiselt poolt, kuni kana on küpsenud. Tõsta kanatükid kõrvale.

Kuumuta ülejäänud seesamiõli vokkpannil kõrgel kuumusel. Lisa seened ja prae 2-3 minutit, kuni seened pehmenevad. Lisa ülejäänud austrikastmesegu ja kanapuljong, kuumuta keemiseni.

Lisa brokoliõisikud/broccolini ja kuumuta veel 2 minutit, kuni brokoli on pehmed.

Jaota brokoli ja seened koos leemega taldrikutele, tõsta peale küpsetatud kanafilee ja serveeri.

Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine, issue 58 (Chicken with soy-braised mushrooms)

LISA KOMMENTAAR