1.25 dl austrikastet
2 tl seesamiõli
2 purustatud küüslauguküünt
600 g kanafileed
300 g Aasia seeni - nt
0.75 dl puljongit
300 g spargelkapsast (õisikuid või nn broccolini't)
Pane austrikaste, 1 sl seesamiõli, purustatud küüslauk ja tähtaniis kaussi, sega ühtlaseks.
Kuumuta grillpann kõrgel kuumusel.
Lõika kana rinnafileed pikuti pooleks, pintselda austrikastmeseguga. Küpseta grillpannil 3-3 minutit ühelt, siis sama kaua teiselt poolt, kuni kana on küpsenud. Tõsta kanatükid kõrvale.
Kuumuta ülejäänud seesamiõli vokkpannil kõrgel kuumusel. Lisa seened ja prae 2-3 minutit, kuni seened pehmenevad. Lisa ülejäänud austrikastmesegu ja kanapuljong, kuumuta keemiseni.
Lisa brokoliõisikud/broccolini ja kuumuta veel 2 minutit, kuni brokoli on pehmed.
Jaota brokoli ja seened koos leemega taldrikutele, tõsta peale küpsetatud kanafilee ja serveeri.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine, issue 58 (Chicken with soy-braised mushrooms)
Kana sojaleemes seentega
Hiinapärane lihtne roog. Võimaluse korral kasuta enoki seeni, šiitake seeni ja austerservikuid.