Pane hakitud sibulad, veiniäädikas ja valge vein väikese poti sisse. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda umbes 2 minutit, kuni potti on jäänud umbes 1 sl veidi siirupist kastmepõhja.
Jätka kuumutamist tasasel tulel. Lisa vesi, siis vispelda tükikaupa juurde külm või. Jätka vispeldamist, kuni kaste on emulsifeerunud, siis maitsesta soola, valge pipra ja sidrunimahlaga.
Kastet serveeritakse enamasti niisama, aga siledama kastme jaoks võid selle läbi sõela hõõruda.Variatsioonid:Beurre rouge: punase võikastme jaoks asenda valge vein 6 sl kvaliteetse punaveiniga ja valge veiniäädikas 1 sl punaveiniäädikaga.
Ürdi beurre blanc: lisa koos šalottsibulaga potti ka 1 sl peenelt hakitud estragoni, basiilikut või rosmariini.
Safrani beurre blanc: lisa veini-äädikaekstraktile näpuotsatäis safranit, lase veidi tõmmata. Siis jätka vastavalt retseptile.
Retsept on mugandatud raamatust "The Cook's Book" (toim. Jill Norman)
Hele võikaste beurre blanc
Beurre blanc on klassikaline võiga emulsioonkaste, mis sobib eriti hästi pošeeritud ja grillitud kala kõrvale.