Puhasta kukeseened, tõsta kuumale ja kuivale mittenakkuvale pannile. Kuumuta, kuni suurem osa seentest eraldunud vedelikust on aurustunud. Lisa võitükk ja hakitud küüslauk. Kuumuta läbi, siis tõsta pann tulelt ja lase jahtuda. Maitsesta soola-pipraga.
Peenesta köögikombainis piiniaseemned ja basiilik. Lisa riivitud parmesan, praetud seened ja pool oliiviõlist. Töötle jämedakoeliseks pastaks. Sega juurde ülejäänud õli (seda siis juba lusikaga).
Lõika pikk sai/ciabatta viiludeks, poolita küüslauguküüs. Hõõru igale saiaviilule veidi küüslauku, siis rösti saiaviilud grillahjus kuldpruuniks.
Jaota seenepesto röstitud ciabatta- või saiaviiludele, nirista peale veel veidi oliiviõli ja serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi (Kantarellipesto-bruchetta).
Kukeseenepesto ise on gluteenivaba ja sisaldab väga vähe süsivesikuid.
Kukeseenepesto krõbesaia peale
Mõnus seenehooaja suupiste, kus praetud kukeseened on pestolaadseks pastaks tehtud.