Mascarpone-mustikakreem krõbeda kookosega

Lihtne marjadessert, millele puistatakse peale suhkrus karamellistatud kookoshelbeid. Fotol olev dessert on tehtud kultuurmustikatega, sellest ka veidi lahjem värv.

Kogus
kuuele kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g sulanud või värskeid mustikaid

250 g toasooja mascarpone toorjuustu

0.5 dl tuhksuhkrut (ehk 3-4 sl)

0.5 tl MEIRA jahvatatud kardemoni

2 dl 35% rõõska koort

Peale:

2 sl suhkrut

1 dl MEIRA kookoshelbeid

Valmistamine

Pane mustikad kaussi ja suru puulusika või pudrunuiaga katki. Sega juurde mascarpone, tuhksuhkur ja kardemon. Viimasena lisa õrnalt vahustatud rõõsk koor.

Võimaluse korral pane magustoit paariks tunniks või isegi kuni järgmise päevani külmkappi.

Kuumuta väikesel pannil suhkru sulamiseni, siis sega juurde kookoshelbed ning kuumuta segades paar minutit, kuni kookoshelbed on kergelt kuldsed. Võta pann tulelt ning tõsta kookoshelbed kohe taldrikule jahtuma.

Jaota magustoit magustoidupokaalidesse, puista peale kookoshelbekrõbuskeid ja serveeri.

Loe veel:

Idee on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin, 6/2011

LISA KOMMENTAAR

Maalt ja hobusega
postitatud 28.01.2014 18:27

Huvitav!