Klassikaline viis siiakala soolamiseks. Juhiseid jagas üks Pepe Kala müügimees (õigemini küll naine) Viimsi taluturul.
värsket siiakala
3 osa helbelist meresoola
1 osa suhkrut
Puhasta siig, eemalda fileelt ka nahk. Aseta siiafilee madalale alusele.
Sega soolamissegu (mina võtsin 1 suurema siiafilee jaoks 1 sl meresoolahelbeid ja 1 tl suhkrut) ning puista ühtlase kihina kalafileele.
Lase järgmise päevani maitsestuda.
Maitseb eriti hästi võisaia peal.
Pildi tegi Juta Kübarsepp (pildil ülemisel taldrikul).
Üks veidi vanem foto ka, aastast 2016:
Hõrk!
KLASSIKA: Õrnsoolatud siig
Klassikaline viis siiakala soolamiseks. Juhiseid jagas üks Pepe Kala müügimees (õigemini küll naine) Viimsi taluturul.