Laota kreeka pähkli tuumad ühekordse kihina ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 5 minutit. Ära kõrveta! Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Kalla suhkur paksupõhjalisse keskmise suurusega potti. Kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur sulama hakkab - ära esialgu suhkrut sega, lihtsalt keera potti nii, et suhkur sulaks ühtlaselt. Kui suhkur on sulanud, siis sega puulusikaga ja kuumuta, kuni suhkur on merevaigukarva.
Lisa kiiresti pähklit, sega hoolega läbi. Seejärel tõsta pott tulelt ning kalla pähklid kohe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jahtuma, pähkleid kahe kahvli abil teineteisest eraldades. Puista soovi korral peale veidi soola.
Karamelliseeritud kreeka pähklid
Maitsvad niisama krõbistamiseks, sobiv lisand erinevate magustoitude juurde (nt vahtrasiirupijäätise juurde).