Pese aprikoosid, kuivata. Lõika pooleks, eemalda kivid (hoia alles!). Lõika viljaliha väiksemateks tükkideks. Kaalu puhastatud aprikoosid ning pane koos sama koguse suhkruga suurde potti.
Lõhu umbes 18 aprikoosi seemned pähklitangidega, et tuumad kätte saada. Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja lisa mandlid. Lase umbes pool minutit seista, siis pane sõelale ja loputa külma vee all. Nõruta ja eemalda tummadelt kestad. Pane blanšeeritud ja puhastatud tuumad kõrvale.
Pese klaaspurgid hoolega, steriliseeri.
Tõsta pott tulele ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni aprikoosidest hakkab mahla eralduma.
Siis tõsta kuumust ning lase moosil keema tõusta. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 25-30 minutit, kuni moos paksenema hakkab.
Umbes 15 minuti pärast lisa potti ka "mandlid".
Kui moos paksenema hakkab, siis kontrolli keedise valmidust - keedise temperatuur peab olema umbes 105 kraadi. Kui paned väikese taldriku sügavkülma, siis saad teha tilgatesti - sellele tilgutatud moositilk peaks vaid veidi liikuma ja üsna paks olema.
Koori moosi pinnalt vaht (siis saad selgema keedise).
Kalla moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta kohe.
Säilita pimedas ja külmas hoiuruumis.
Christine Ferberi retsept on mugandatud Clotilde toidublogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Aprikoosikeedis 'mandlitega'
Prantsuse retsept, kus moosi maitsestamiseks kasutatakse ka väheses koguses aprikoosituumi, mis annavad keedisele nõrga mõrumandlimaitse.