Vanilli-aprikoosikompott

Mõnusat värsketest aprikoosidest kompotti võib süüa niisama (miks mitte vahukoore- või jogurtitörtsuga) või lisada seda nt hommikusele pudrule.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g suhkrut

5 dl vett

1 vanillikaun

1 kg kauneid aprikoose

Valmistamine

Pese aprikoosid, lõika pooleks ja eemalda kivid.

Pane suhkur, pikuti poolitatud vanillikaun ja vesi potti. Kuumuta tasakesi segades, kuni suhkur on sulanud. Siis tõsta kuumust ja keeda tugeval tulel minut aega.

Lisa aprikoosid, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni aprikoosid on pehmed (aga mitte pudrud!)

Tõsta puuviljad serveerimiskaussi, kalla peale siirup. Serveeri kuumalt, soojalt või jahtunult.

Nipid ja soovitused:

  • Külmikus säilib aprikoosikompott kenasti 4-5 päeva.

Idee: Bill Granger

LISA KOMMENTAAR