Maasika-toorjuustutort

Meriti toidublogist pärit maasika-mascarpone-toorjuustutort.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

225 g Digestive-küpsiseid

100 g sulatatud võid

Kate:

400 g toasooja toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort

85 g suhkrut (1 dl)

250 g toasooja mascarpone toorjuustu

500 g maasikaid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

1 tl vanilliekstrakti

5 lehte želatiini

Valmistamine

Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga.

Purusta küpsised, sega juurde sulavõi. Suru koogivormi põhja ning pane tunniks külmkappi.

Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Suru kuivemaks ja sega paari supilusikatäie kuuma veega ühtlaseks. Lisa pressitud sidrunimahlale.

Vahusta toorjuust, mascarpone, suhkur, vanilliekstrakt, sidrunimahl koos želatiiniga ja sidruni riivitud koor ühtlaseks massiks. Teises kausis vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega toorjuustumassi hulka.

Tükelda maasikad ja lisa segule. Vala segu küpsisepõhjale ning hoia vähemalt 6 tundi külmkapis (parem üleöö).

Retsept on Meriti toidublogist. Pildil oleva tordi tegi KIISUMIISU.

LISA KOMMENTAAR

Julia
postitatud 06.09.2013 22:01

Kuninglik! Ma tegin vaarikatega. Külalistele ja endale maitsis väga.

Kerstin
postitatud 05.02.2014 10:52

Olen nõus eelmise kommentaariga :) See on tõeliselt mõnus ja mahe toorjuustutort. Ise ma tavaliselt ei tee kunagi sama torti/kooki teist korda, va eritellimustel, kuid see on tort, mida ma proovin kunagi uuesti teha :)

Mustikas
postitatud 27.02.2024 20:50

Väga hea kook tuli. Panin küpsisepõhja külmkapi asemel sügavkülma kuni toorjuustusegu valmistasin ja tuli täpselt õige, polnud vaja tunnikest oodata :P.