225 g Digestive-küpsiseid
100 g sulatatud võid
Kate:400 g toasooja toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
85 g suhkrut (1 dl)
250 g toasooja mascarpone toorjuustu
500 g maasikaid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1 tl vanilliekstrakti
5 lehte želatiini
Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised, sega juurde sulavõi. Suru koogivormi põhja ning pane tunniks külmkappi.
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Suru kuivemaks ja sega paari supilusikatäie kuuma veega ühtlaseks. Lisa pressitud sidrunimahlale.
Vahusta toorjuust, mascarpone, suhkur, vanilliekstrakt, sidrunimahl koos želatiiniga ja sidruni riivitud koor ühtlaseks massiks. Teises kausis vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega toorjuustumassi hulka.
Tükelda maasikad ja lisa segule. Vala segu küpsisepõhjale ning hoia vähemalt 6 tundi külmkapis (parem üleöö).
Retsept on Meriti toidublogist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuninglik! Ma tegin vaarikatega. Külalistele ja endale maitsis väga.
Olen nõus eelmise kommentaariga :) See on tõeliselt mõnus ja mahe toorjuustutort. Ise ma tavaliselt ei tee kunagi sama torti/kooki teist korda, va eritellimustel, kuid see on tort, mida ma proovin kunagi uuesti teha :)
Väga hea kook tuli. Panin küpsisepõhja külmkapi asemel sügavkülma kuni toorjuustusegu valmistasin ja tuli täpselt õige, polnud vaja tunnikest oodata :P.
Kasutaja Kiisumiisu pilt aastast 2011:
Maasika-toorjuustutort
Meriti toidublogist pärit maasika-mascarpone-toorjuustutort. Tegemist on tarretatud toorjuustukoogiga, mis želatiini sisalduse tõttu ei sobi taimetoitlastele.