Maasikapirukas

Lehttainal maasikad tüümiani ja musta pipraga. Margus Pahtma retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (juuni 2011), siin veidi mugandatud kujul.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

1 kg küpseid maasikaid

3 sl rabarbri- või aprikoosimoosi

peotäis värskeid tüümiani e. aed-liivateed

purustatud musta pipart

3 sl demerara suhkrut

1.5 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamine

Lõika maasikad pooleks kuni neljaks, olenevalt suurusest. Sega kausis moosi, musta pipra ja tüümianilehtedega.

Rulli lehttainas umbes 30x40 suuruseks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Tee 1 cm kaugusele lehttaina servast väikese noaga ümberringi sisselõige (siis kerkib serv kenasti kõrgemaks).

Puista sisselõikest sissepoole jäävale tainaplaadile kardemoniga segatud suhkur. Tõsta maasikad ühtlase kihina peale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lehttainas on kenasti küpsenud ja maasikad soojad.

Lase veidi jahtuda, siis serveeri sooja kooki koos külma vanillijäätisega.

LISA KOMMENTAAR

Meeli Kastepõld
postitatud 06.07.2016 09:32

Iga-aastane lemmik :) :) :)

Pille
postitatud 19.04.2017 20:49

Täitsa mõnus, kuigi maasikad ei ole ikka õige mari küpsetamise jaoks :)