Lõika maasikad pooleks kuni neljaks, olenevalt suurusest. Sega kausis moosi, musta pipra ja tüümianilehtedega.
Rulli lehttainas umbes 30x40 suuruseks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Tee 1 cm kaugusele lehttaina servast väikese noaga ümberringi sisselõige (siis kerkib serv kenasti kõrgemaks).
Puista sisselõikest sissepoole jäävale tainaplaadile kardemoniga segatud suhkur. Tõsta maasikad ühtlase kihina peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lehttainas on kenasti küpsenud ja maasikad soojad.
Lase veidi jahtuda, siis serveeri sooja kooki koos külma vanillijäätisega.
Maasikapirukas
Lehttainal maasikad tüümiani ja musta pipraga. Margus Pahtma retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (juuni 2011), siin veidi mugandatud kujul.