Lõika pikk sai või ciabatta õhukesteks viiludeks. Laota ahjuplaadile ning rösti 200-kraadises ahjus u 10 minutit, saiaviile korra pöörates, kuni need on servadest kergelt kuldsed. Lase jahtuda.
Anšoovisevõi jaoks haki anšoovisefileed hästi peeneks. Haki murulauk. Sega anšoovis ja murulauk pehme või hulka, lisa maitseks veel veidi meresoolahelbeid.
Määri anšoovisevõi saiaviiludele, kaunista õhukeste rediseviilude ja hakitud murulauguga.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appétit (April 2011, Sliced Baguette with Radishes and Anchovy Butter)
Mõnus kevadine suupiste! Lisasin paar anšoovist lisaks, sest soovisin tugevamat kalamaitset. Muidu üsna kibedad redised leidsid saia kalavõi näol muheda kaaslase.
Krõbesaiad anšoovisevõi ja krõmpsuvate redistega
Crostini-suupiste, kus teineteist täiendavad soolane anšoovisevõi ja krõmpsuvad-mahlased kevadised redised