Küpsetatud küdooniad

Üks lihtsamaid viise aromaatsete küdooniate e. aivade valmistamiseks.

Serveeri niisama või koos pehme vanillijäätise või vanillikastmega.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2-3 küdooniat ehk aivat

5 dl vett

100 g suhkrut

2 (mahe-) sidrunit

1 vanillikaun

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C kraadini.

Koori küdooniad, poolita ja eemalda südamikud (ettevaatust noa käsitlemisel - toored küdooniad on väga kõvad!) Laota küdooniapoolikud üksteise kõrvale paraja suurusega sügavasse ahjuvormi, lõikepind ülal. Kalla juurde vesi, lisa sidrunite mahl ja riivitud koor, pikuti poolitatud vanillikaun ning suhkur. (Kontrolli, et veetase ulatuks umbes 2 cm kõrgusele. Kui on vähem, kalla juurde, kui on rohkem, ei juhtu midagi hullu). 

Kata vorm kergelt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 2 tundi, poole peal küdooniaid ümber pöörates. Kui küdooniad on pehmed ja oranžikaspunased, on need valmis. (Kui Sul ahju ei ole, siis võid kaanega kaetud potis küdooniaid tasakesti keevas leemes keeta - aega kulub umbes tunnike).

Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Inspiratsioon kauni foto jaoks - on pärit Zapxpxpault (Vt Perenaine.ee)

LISA KOMMENTAAR