Norra salehomaarid apteegitillikreemiga

Šoti kokk Nick Nairn on siin retseptis ühendanud prantsuse maitsed ja aasia kokkamisvõtted. Kasuta värskeid langustiine e. Norra salehomaare e. Norra merivähke.
NB! Retsept nõuab alkoholi flambeerimist!

Kogus
neljale (põhiroog)
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tooreid Norra salehomaare

50 g magedat võid

1 apteegitillimugul

Pernod' aniisiviina

3 sl 35% rõõska koort

1 sidruni riivitud koor ja mahla

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket aed-harakputke

Serveerimiseks:

keedetud varajased kartulid või basmatiriis

Valmistamine

Valmista esmalt ette langustiinid. Võta suur terav nuga ja lõika suurel lõikelaual langustiinid pikuti pooleks. "Ava" langustiin, eemalda vajadusel must soolikas. Löö noaseljaga sõrad katki, et pannil mahlad välja saaksid imbuda.

Kuumuta vokk keskmisel kuumusel, lisa või. Kuumuta, kuni või vahutama hakkab. Siis lisa õhukeselt viilutatud apteegitill ja sega hoolega. Kuumuta paar minutit.

Lisa pannile langustid ja tõsta kuumust. Prae segades minut aega, siis lisa pannile Pernod. Süüta pika tiku abil alkohol põlema (nn flambeeri). Lase leekidel vaibuda, panni paar korda raputades.

Kalla pannile rõõsk koor, kuumuta keemiseni.

Lisa sidrunikoor ja keeda 1 minut.

Sega hoolega, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Puista peale hakitud harakputk ja serveeri kohe.

Lisandiks sobivad keedetud varajased kartulid või basmatiriis.

Loe veel:

Retsept on Nick Nairni raamatust "Fish'n'tips"

LISA KOMMENTAAR