1 kg tooreid Norra salehomaare
50 g magedat võid
Pernod' aniisiviina
3 sl 35% rõõska koort
1 sidruni riivitud koor ja mahla
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket aed-harakputke
Serveerimiseks:keedetud varajased kartulid või basmatiriis
Valmista esmalt ette langustiinid. Võta suur terav nuga ja lõika suurel lõikelaual langustiinid pikuti pooleks. "Ava" langustiin, eemalda vajadusel must soolikas. Löö noaseljaga sõrad katki, et pannil mahlad välja saaksid imbuda.
Kuumuta vokk keskmisel kuumusel, lisa või. Kuumuta, kuni või vahutama hakkab. Siis lisa õhukeselt viilutatud apteegitill ja sega hoolega. Kuumuta paar minutit.
Lisa pannile langustid ja tõsta kuumust. Prae segades minut aega, siis lisa pannile Pernod. Süüta pika tiku abil alkohol põlema (nn flambeeri). Lase leekidel vaibuda, panni paar korda raputades.
Kalla pannile rõõsk koor, kuumuta keemiseni.
Lisa sidrunikoor ja keeda 1 minut.
Sega hoolega, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Puista peale hakitud harakputk ja serveeri kohe.
Lisandiks sobivad keedetud varajased kartulid või basmatiriis.
Retsept on Nick Nairni raamatust "Fish'n'tips"
Norra salehomaarid apteegitillikreemiga
Šoti kokk Nick Nairn on siin retseptis ühendanud prantsuse maitsed ja aasia kokkamisvõtted. Kasuta värskeid langustiine e. Norra salehomaare e. Norra merivähke. NB! Retsept nõuab alkoholi flambeerimist!