Haki šokolaad, pane kaussi. Kuumuta 2 dl rõõska koort peaaegu keemiseni, siis kalla hakitud šokolaadile ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta ülejäänud rõõsk koor suhkruga kohevaks. Sega kolmandik vahukoorest jahtunud šokolaadisegu hulka, siis sega hästi õrnalt juurde ülejäänud vahukoor.
Kalla šokolaadivaht magustoidupokaalidesse või suurde kenasse serveerimiskaussi.
Lase vähemalt 3 tundi jahedas taheneda.
Puuviljasalati jaoks kuumuta suhkur ja vesi keemiseni ja keeda siirupiks. Sega juurde granadilli viljaliha. Lase jahtuda, siis lisa vaarikad ja sega läbi. (Kui siirupit on liiga palju, siis nõruta see enne serveerimist ära).
Võid asetada puuviljasalati šokolaadivahule või serveerida seda eraldi nõust.
Retsept on soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Suklaamousse vadelma-passionhedelmäsalaatin kera). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Šokolaadivaht vaarika-granadillisalatiga
Lihtne šokolaadivaht, mida serveeritakse hõrgu vaarika-granadilli (ehk passionfruit) salatiga.