Mandariinid jõuluses veinileemes

Tähtaniisi ja kaneeliga maitsestatud veini- või vermutileemes maitsestunud mandariinid sobivad hästi talvisele pidulauale. Kui soovid, siis serveeri vanillijäätise või vahukoorega.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

20-30 mandariini või klementiin (soovitavalt väikeseid)

Leem:

2.5 dl kuiva vermutit (nt Filipetit)

4.5 dl vett

200 g suhkrut

3 tähtaniisi

2 kaneelikoort

Valmistamine

Valmista esmalt leem. Mõõda vermut ja vesi potti, lisa suhkur, tähtaniis ja kaneelikoored. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda umbes 10 minutit.

Koori mandariinid/klementiinid korralikult. Tõsta sobiva suurusega klaasnõusse (minul oli 2-liitrine klaasvorm, mandariinid peaksid olema tihedalt teineteise kõrval). Kalla veidi jahtunud leem ettevaatlikult peale.

Lase vähemalt paar tundi maitsestuda.

Idee on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (4/2010), aga koguseid on tugevasti mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 18.02.2011 09:07

minul vermutit käepärast ei olnud, mistõttu kasutasin samas koguses ära veini- ja likööripärasid. vahelduseks päris tore, eriti kui mandariinid ei ole oma erilises värskuses või on tavatarbimiseks liig hapud.