Tähtaniisi ja kaneeliga maitsestatud veini- või vermutileemes maitsestunud mandariinid sobivad hästi talvisele pidulauale. Kui soovid, siis serveeri vanillijäätise või vahukoorega.
Valmista esmalt leem. Mõõda vermut ja vesi potti, lisa suhkur, tähtaniis ja kaneelikoored. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda umbes 10 minutit.
Koori mandariinid/klementiinid korralikult. Tõsta sobiva suurusega klaasnõusse (minul oli 2-liitrine klaasvorm, mandariinid peaksid olema tihedalt teineteise kõrval). Kalla veidi jahtunud leem ettevaatlikult peale.
Lase vähemalt paar tundi maitsestuda.
Idee on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (4/2010), aga koguseid on tugevasti mugandatud.
minul vermutit käepärast ei olnud, mistõttu kasutasin samas koguses ära veini- ja likööripärasid. vahelduseks päris tore, eriti kui mandariinid ei ole oma erilises värskuses või on tavatarbimiseks liig hapud.
Mandariinid jõuluses veinileemes
Tähtaniisi ja kaneeliga maitsestatud veini- või vermutileemes maitsestunud mandariinid sobivad hästi talvisele pidulauale. Kui soovid, siis serveeri vanillijäätise või vahukoorega.