1 kg kartulit (nt Rosamunda)
1 l õli frittimiseks (soovitavalt rapsiõli)
Maitsestamiseks:100 g Gorgonzola't või muud head sinihallitusjuustu
1 sl trühvliõli
soola ja musta pipart
Alternatiiv:kasuta külmutatud friikartuleid
Pese kartulid, lõika peenikesteks kangideks. Loputa ja patsuta köögipaberi või -rätikuga kuivaks.
Prae 150-kraadises õlis (vokkpannil) 5 minutit, siis lase köögipaberil nõrguda. Siis friti 180-kraadises õlis kuldseks.
Nõruta, maitsesta juustu ja trühvliõli ning soola-pipraga.
Retsept on Soome ajakirjast GLORIA (toukokuu 2010). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sexy fries
ehk siis seksikad friikartulid :) Maitsestatud trühvliõli ja sinihallitusjuustuga.