Rabarbrijook

Mustsõstralehtede ja sidrunimahlaga maitsestatud rabarbrijoogikontsentraat.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

4 dl tükeldatud rabarbrit

10-15 mustasõstralehte

1 dl sidrunimahla

3 l vett

Hiljem:

4 dl suhkrut

Serveerimiseks:

külma mineraalvett

Valmistamine

Pese rabarbrivarred, lõika tükkideks. Pane koos mustsõstralehtede ja sidrunimahlaga kaussi, lisa 3 liitrit vett. Kata kauss kinni ja pane paariks päevaks külma maitsestuma.
Kurna vedelik potti, lisa suhkur. Kuumuta keemiseni/suhkru lahustumiseni. Kalla pudelitesse ja jahuta. Hoia serveerimiseni jahedas.
Serveerimiseks kalla kannu ja serveeri (mineraal)veega lahjendatult.

Retsept on Soome ajakirjast Kotivinkki 14/2010 (raparperivichy).

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 06.06.2014 20:13

Kas selline jook säiliks ka talveks?