Šoti kartuliskoonid e. tattie scones

Tattie scones ehk potato scones on klassikaline šoti hommikusöögi osa. Sobivad hästi ka erinevate sinkide-juustude või praemuna lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g (keedetud) kartulit

2 sl pehmet võid (u 25 g)

120 g nisujahu (2 dl)

1 tl soola

Praadimiseks:

veidi õli või võid

Valmistamine

Kui keedad kartuleid spetsiaalselt selle roa jaoks, siis koori ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta hoolega, siis tambi katki ja sega ühejäänud ainetega.

Kui Sul on juba keedetud kartuleid, siis riivi peene riiviga, lisa peenelt riivitud või ning omavahel segatud kuivained (jahu+sool).

Jaota kartulimass kolmeks. Rulli kumbki kartulitainapall kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks, kõrgusega umbes 6 mm. Lõika kuueks sektoriks (kokku saad siis 18 sektorit).

Prae kuumal pannil väheses võis või õlis või siis hoopis kuival pannil mõlemalt poolt pruunitäpiliseks.

Nipid ja soovitused:

  • Roa valmistamisel võid kasutada ka kartulipudrujääke - sel juhul sega juurde lihtsalt jahu ja tsipa küpsetuspulbrit.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 10.05.2014 22:27

Täitsa mõnus teistmoodi kartulipannkook.

Pille
postitatud 04.10.2022 08:28

Üks minu vanem pilt aastast 2016 :)