Kihiline pohladessert

Jõulune magustoit pohlade ja valge šokolaadiga. Sama magustoitu võib teha ka jõhvikatega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pohlakissell:

5 dl pohli või jõhvikaid

2 dl vett

2 dl želeesuhkrut (hyytelösokeri)

Šokolaadivaht:

100 g valget šokolaadi

2 dl vahustatavat vanillikastet või 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

Wiener Nougat Crush kompvekke (purustatud kommid)

Valmistamine

Pane marjad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni. Sega juurde želeesuhkur ja kuumuta uuesti keemiseni. Jaota magustoidupokaalidesse ja lase jahtuda.

Sulata šokolaad, lase jahtuda. Vahusta vanillikaste või rõõsk koor, klopi õrnalt juurde sulašokolaad. Kalla magustoidupokaalidesse.

Kaunista purustatud Wiener Nougat kommipuruga.

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)

LISA KOMMENTAAR