Jõulune magustoit pohlade ja valge šokolaadiga. Sama magustoitu võib teha ka jõhvikatega.
5 dl pohli või jõhvikaid
2 dl vett
2 dl želeesuhkrut (hyytelösokeri)
100 g valget šokolaadi
2 dl vahustatavat vanillikastet või 35% rõõska koort
Wiener Nougat Crush kompvekke (purustatud kommid)
Pane marjad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni. Sega juurde želeesuhkur ja kuumuta uuesti keemiseni. Jaota magustoidupokaalidesse ja lase jahtuda.
Sulata šokolaad, lase jahtuda. Vahusta vanillikaste või rõõsk koor, klopi õrnalt juurde sulašokolaad. Kalla magustoidupokaalidesse.
Kaunista purustatud Wiener Nougat kommipuruga. Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)
Kihiline pohladessert
Jõulune magustoit pohlade ja valge šokolaadiga. Sama magustoitu võib teha ka jõhvikatega.