Seda magustoitu võib teha nii vaarikate kui ka põldmarjadega. Keda seemned häirivad, võivad püree läbi sõela hõõruda.
NB! Marja-mascarponevahul on rohkem "iseloomu", kui see on saanud jahedas veidi taheneda.
Pane külmutatud marjad koos lusikatäie suhkruga väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja marjad ohtralt mahla eraldanud. Lase jahtuda (soovi korral püreesta ja hõõru läbi peene sõela, et seemned kätte saada).
Hõõru mascarpone puulusikaga pehmemaks. Sega juurde jahtunud marjapüree.
Vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga pehmeks vahuks, sega õrnalt marja-mascarponekreemi hulka.
Tõeliselt maitsev, aga samas ka rammus magustoit. Tegin vaarikatega ja jätsin seemned sisse ning minu meelest andsid seemned just sellise mõnusa krõmpsu nüansi.
Marja-mascarponevaht
Seda magustoitu võib teha nii vaarikate kui ka põldmarjadega. Keda seemned häirivad, võivad püree läbi sõela hõõruda. NB! Marja-mascarponevahul on rohkem "iseloomu", kui see on saanud jahedas veidi taheneda.