Marja-mascarponevaht

Seda magustoitu võib teha nii vaarikate kui ka põldmarjadega. Keda seemned häirivad, võivad püree läbi sõela hõõruda. NB! Marja-mascarponevahul on rohkem "iseloomu", kui see on saanud jahedas veidi taheneda.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g külmutatud vaarikaid või põldmarju

1 sl suhkrut

250 g toasooja mascarpone toorjuustu

2 dl 35% rõõska koort

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Pane mõned marjad kaunistuseks kõrvale.

Pane külmutatud marjad koos lusikatäie suhkruga väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud ja marjad ohtralt mahla eraldanud. Lase jahtuda (soovi korral püreesta ja hõõru läbi peene sõela, et seemned kätte saada).

Hõõru mascarpone puulusikaga pehmemaks. Sega juurde jahtunud marjapüree.

Vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga pehmeks vahuks, sega õrnalt marja-mascarponekreemi hulka.

Jaota magustoidupokaalidesse, kaunista tervete marjadega.

Hoia serveerimiseni kaetult jahedas.

LISA KOMMENTAAR

TL
postitatud 25.02.2014 12:38

Tõeliselt maitsev, aga samas ka rammus magustoit. Tegin vaarikatega ja jätsin seemned sisse ning minu meelest andsid seemned just sellise mõnusa krõmpsu nüansi.