2 sl oliiviõli
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
400 g spagette
250 g mozzarella juustu
50 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk ja prae minut aega. Lisa tomatid, korralik näpuotsatäis tšillipulbrit, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja 10 minutit.
Murra spagetid lühemaks ja keeda soolaga maitsestatud vees. Nõruta, sega spagetid seejärel tomatikastme ja katkirebitud basiilikulehtedega.
Tõsta pool spagetisegust ahjuvormi. Kata poolte mozzarella-viiludega ja parmesaniga. Tee samuti ülejäänud kogustega.
Küpseta ahjus 15-20 minutit.
Valmis toidule võid puistata veel basiilikut, serveeri koos rohelise salatiga.
Retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (October 2009, tomato and mozzarella spaghetti bake, eestikeelne versioon ka ajakirjas Oma Maitse (November 2010)). Pildi tegi DAGRIS.
Koostisosad olid väga lihtsad ja peale mozzarella kõik kodus olemas. Mulle maitses ja teeksin veel, kuna oli väga lihtne valmistada.
tegin ka spagetivormi, aga kastmeks oli hoopis Salvesti Itaalia kaste, nii et maru kiire ja lihtne.
Olen mitu korda peaaegu sarnast vormiroogia teinud. Eriti hea on see kalkunihakkliha ja sinihallitusjuustuga! Kahe spagetikihi vahele tuleks panna kiht sibulaga pruunistatud hakitud kalkuni kintsuliha. Super! Kõik sööjad on kiitnud.
Väga mõnus ja toitev söök. Lihtne valmistada ning väga kerge on maitseid veidi enda eelistuste järgi muuta ning lihtne ahjupasta ongi valmis.
Maitsev toit, tegin ilma mozzarellata ja maitsestasin kastme ka pisut teisiti, aga hea lihtne oli teha küll.
Spagetivorm
BBC Good Foodi retsept, sobib hästi kergeks õhtusöögiks.