100 g kikerhernejahu
1 tl soola
2.5 dl külma vett
Praadimiseks: Serveerimiseks:soola ja musta pipart või suhkrut
Klopi kikerhernejahu, sool ja külm vesi ühtlaseks kreemjaks tainaks (seda võid teha köögikombainis, kannmikseris või elektrimikseriga). Lase vähemalt 10 minutit paisuda.
Kuumuta praepann hästi tuliseks, pintselda kergelt õliga. Klopi tainas uuesti läbi (vajadusel lisa veidi vett -tainas peaks olema vedelapoolne).
Kalla umbes 4 sl tainast pannile, nii et see oleks õhukeselt kaetud. Prae tugeval tulel 2-3 minutit, kuni pannkook pealt mullitama hakkab ja on keskelt just hüübinud (NB! Küpseta vaid ühelt poolt ja oota, kuni keskelt on 'barely set').
Lõika spaatliga keskelt pooleks, siis murra kumbki pool pooleks või kolmeks-neljaks. Tõsta pabertuutusse või taldrikule ning maitsesta soola, pipra või suhkruga.
Serveeri kohe.
Küpseta ülejäänud tainas samamoodi, arvesta pannitäis socca't sööja kohta.
Retsept on briti ajakirjast BBC Vegetarian (June 1999, La socca/Crispy chickpea pancakes). Pildi tegi TSHEBURASHKA.
Ühest soccast küll ei piisa. Tegin 150 grammist jahust ja sõime kahe peale kõik kohe hommikusöögiks ära. Esialgu tundus maitse väga võõras, aga süües läks järjest paremaks. Ja nüüd on kõht väga täis :)
Krõbedad kikerhernepannkoogid 'socca'
Nizza/Nice piirkonnas populaarne tänavasnäkk, mida serveeritakse pabertuutudest. Peale puistatakse soola, pipart või suhkrut.