Vormiroog maguskartuli e. bataadiga
500 g maguskartulit e. bataati
1 sidrun
50 g parmesani
2 küüslauguküünt
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Koori maguskartulid ja lõika umbes 2 cm kuubikuteks. Pane võitatud ahjuvormi.
Sega juurde riivitud sidrunikoor, parmesan ja hakitud küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale rõõsk koor.
Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Retsept on Eesti juurtega rootslanna Anne toidublogist (Lemon & Parmesan & sweet potato gratin). Pildi tegi Nami-Nami peatoimetaja Pille Petersoo.
Sidrunikoore asemel pressisin sidrunimahla ja lisasin selle. Ja väga he söök tuli!
Maguskartulivorm sidruni ja parmesaniga
Vormiroog maguskartuli e. bataadiga