Šokolaadi-mandliruudud

Magusast kondenspiimast ja šokolaadist kompvekid sobivad hästi jõuluaegsele kohvilauale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk suhkruga kondenspiima

85 g suhkrut (1 dl)

50 g võid

100 g tumedat šokolaadi

50 g hakitud mandleid või mandlilaaste

Valmistamine

Pane kondenspiim, suhkur ja või potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda pidevalt puulusikaga segades umbes 10 minutit, kuni segu muutub helepruuniks.

Tõsta pott tulelt, sega juurde tükeldatud šokolaad ja mandlid, sega ühtlaseks. Kalla küpsetuspaberiga voorderdatud ca 20x20 cm vormi ning tõsta külma tahenema paariks tunniks.

Lõika tahenenud kompvekimass ruutudeks ja serveeri.

Retsept on mugandatud Kairiti toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.12.2010 22:08

Väga mõnusad ampsud :)