India kartulipallikesed batata vad

Väikesed frititud kartulipallikesed maitsevad hästi koos küüslauguse dipikastme või kasvõi ketšupiga.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt kartulit

keetmiseks vett

näputäis kollajuurt ehk kurkumit

õli

0.25 tl sinepiseemneid

näputäis juudavaiku (asaföötida)

2 rohelist tšillikauna

4-5 karrilehte

maitse järgi soola

1 sl hakitud värsket koriandrit

2 dl kikerhernejahu

0.5 tl tšillipulbrit

0.25 tl tamarindipastat

Valmistamine

Pese kartulid, lõika pooleks, keeda kollajuurega maitsestatud vees pehmeks. Koori ja tambi katki.

Kuumuta pannil 1 tl õli, lisa sinepiseemned. Kui sinepiseemned praksuma hakkavad, lisa juudavaik, roheline tšilli ja karrilehed, prae kergelt läbi. Lisa katkitambitud kartul, sool, hakitud koriandrilehed ja sega hoolega läbi. Tõsta pann tulelt.

Sega kausis kikerhernejahu, tšillipulber, sool, tamarindipasta ja näpuotsatäis juudavaiku vähese veega paksuks pastaks.

Kuumuta potis õli.

Võta väike kogus kartulimassi, vormi palliks ja kasta kikerhernepastasse. Prae õlis kuldseks. Korda ülejäänud kartulimassiga.

Serveeri kuumalt.

Algretsept

LISA KOMMENTAAR