2 suurt kartulit
keetmiseks vett
näputäis kollajuurt ehk kurkumit
0.25 tl sinepiseemneid
näputäis juudavaiku (asaföötida)
2 rohelist tšillikauna
4-5 karrilehte
maitse järgi soola
1 sl hakitud värsket koriandrit
2 dl kikerhernejahu
0.5 tl tšillipulbrit
0.25 tl tamarindipastat
Pese kartulid, lõika pooleks, keeda kollajuurega maitsestatud vees pehmeks. Koori ja tambi katki.
Kuumuta pannil 1 tl õli, lisa sinepiseemned. Kui sinepiseemned praksuma hakkavad, lisa juudavaik, roheline tšilli ja karrilehed, prae kergelt läbi. Lisa katkitambitud kartul, sool, hakitud koriandrilehed ja sega hoolega läbi. Tõsta pann tulelt.
Sega kausis kikerhernejahu, tšillipulber, sool, tamarindipasta ja näpuotsatäis juudavaiku vähese veega paksuks pastaks.
Kuumuta potis õli.
Võta väike kogus kartulimassi, vormi palliks ja kasta kikerhernepastasse. Prae õlis kuldseks. Korda ülejäänud kartulimassiga.
Serveeri kuumalt.
Algretsept
India kartulipallikesed batata vad
Väikesed frititud kartulipallikesed maitsevad hästi koos küüslauguse dipikastme või kasvõi ketšupiga.